Thursday, 12 April 2012

3 IDIOT : Wayang Melayu UTHM PART II

Sebelum ni BLL ada menceritakan mengenai 3 IDIOT PART 1. konon2nya mereka dizalimi oleh pihak pentadbiran UTHM. Nasib baik prosiding ditangguhkan kalau tidak mesti UTHM dah jadi macam BERUK SARKAS pada hari tersebut.

Kali ini, BLL ingin  berkongsi sedikit mengenai kejadian IDIOT ini. Apa yang BLL x paham kenapa perlu melibatkan politik luar untuk campur tangan?

mereka mengupload video mengatakan membantah tindakan ahli politik untuk masuk kedalam UTHM. tapi bila kes mereka disabitkan, kenapa harakahdaily menguar2kan mengenai kes mereka? harakahdaily


Adakah mereka tidak tahu yang perkara ini hanya melibatkan mangsa dan universiti. Hukuman masih belum dijalankan dan mereka mempunyai hak untuk membela diri. 

tapi apa kes belum diuar2kan dah duk sibuk pihak pembankang mencanang berbagai cerita??

ADA YANG MENAJA PRO-MAHASISWA KE???? 

SAMPAI MEREKA BERIA2 UNTUK MELANTIK PEGUAM DAN MEMANDANG SERIUS PERKARA YANG BELUM DIJATUHKAN HUKUM???

ADA PULA MAMAT PENYOKONG TEGAR PRO-MAHASISWA DAN PAKATAN RAKYAT POST BENDA INI. SO APA PANDANGAN PEMBACA SEMUA?TIDAK RASA HAIRAN KE?

suruh pelajar setai politik katanya.

Mereka membantah kepartisan masuk ke dalam UTHM tapi mereka menyokong tindakan membenarkan kepartisan masuk ke dalam UTHM di TUNTUTAN BEBAS sebelum ini.


bukti penyokong tegar pakatan rakyat

ASPIRASI ada mengeluarkan kenyataan mengenai 3 idiot ini. dan mereka sendiri menyokong sekiranya kepartisan tidak masuk ke dalam IPTA. Ini membuktikan pihak ASPIRASI berpendirian teguh untuk mengatakan pendirian mereka.KUMPULAN PRO-MAHASISWA KENAPA TIADA PENDIRIAN KUKUH?

5 comments:

 1. kita tggu PRU13 nnti.. tgk sape buang sape... org dh muak dgn umNO dan asPIRAsi

  ReplyDelete
 2. orang pun dah muak dengan sandiwara pakatan rakyat dan drama kerusi beroda pro mahasiswa.. hahahahaha

  ReplyDelete
 3. BLL sekalian,

  Apa yang anda cuba sampaikan?
  Politik luar? Ada Politik luar tu masuk dalam KAMPUS UNIVERSITI?
  Di TAJA? Terang2 HEP taja semua program Aspirasi.
  Pro-M? Taja? Dieorang semua miskin.

  BLL, Kalau menulis dengan perasaan & emosi, semua nampak salah.
  Cuba menulis dengan hati & akal, mesti ada betul & salah. Sekian.

  ReplyDelete
 4. kahkah anony atas ni memang kelakar. apa pula bukti HEP menaja aspirasi? bukan dengar2 semua program pro-mahasiswa dalam UTHM tidak melibatkan kos tetapi mendapat penajaan. sapa yang taja? jeng jeng jeng.

  ReplyDelete
 5. pas ke sapa ke nak bg peguam free ke apa ke... tu hak dioerg.. rs tggungjawab dieorg untuk membela.. bukannya pro m pgi mintak kat dieorg.. dieorg nk tlg..

  ReplyDelete