Friday, 23 March 2012

SURAT UNTUK ADIK-ADIK YANG AKAN MELANJUTKAN PELAJARAN KE IPTA

Salam 1 SPM abang ucapkan pada adik2 semua...

Kepada semua pelajar yang mendapat keputusan cemerlang masa SPM hari tu, abg ucapkan tahniah pada semua. yang tidak berjaya jangan anggap ia sebagai 1 bentuk kegagalan. Sekali gagal bukan bermakna kita gagal selama2nya. abg dulupun lemas sewaktu menduduki SPM, tapi sekarang. Abg nekad untuk berjaya dan terus berjaya.

Abg ingin berkongsi sedikit pengalaman kepada adik2. Disebabkan blog ini blog berfokuskan kepada politik kampus, abg ingin memberikan sedikit nasihat kepada adik2 mengenai situasi politik kampus.

Adik masuk sahaja ke dalam mana2 IPTA, maka bermulalah PENGKADERAN sebuah parti politik yang dipanggil PRO-MAHASISWA. mereka juga ada nama2 lain. disini abang bagi sedikit info bergambar mengenai mereka.


# abg saja mengkaburkan dan hanya menunjukkan julangan tangan sebagai trademark mereka.

APA YANG MEREKA INI AKAN BUAT??

Mula2 mereka akan merapatkan diri dengan adik2 semua untuk mengetahui latar belakang adik. Mereka buat ni dengan penuh strategi dengan mengajak adik ke program2 berbentuk keislaman. abg x pernah menghalang adik2 ke program tersebut tapi bila ada pihak yang cuba menyelam sambil minum air. Adik2 berhati2 lah dengan taktik tersebut. Carilah ilmu akhirat semahu2nya tapi jangan sampai niat adik2 terpesong ke arah laluan politik radikal ini.

OK!!! selepas mereka dh dapat calon2 berpotensi, mereka mula melakukan pengkaderan. CALON2 BERPOTENSI SAHAJAYANG AKAN di basuh dengan berbagai2 dakyah memburuk2kan setiap situasi yang berlaku di setiap IPTA. Sampai teruk sangat kesalahan yang pihak IPTA lakukan di pandangan mata mereka. Mereka menanamkan sifat kebencian melampau kepada IPTA masing2 terutamanya bahagian hal ehwal mahasiswa.


Kepada adik2 yg tidak berpotensi???? 

Anda semua balik dan g baca buku, duk dalam bilik sorang2, jadilah student 3K ( KATIL,KELAS KAFE). Program mereka hanya untuk calon berpotensi sahaja. 3K not allowed.. kehkeh..

ini serba sedikit mengenai suasana politik kampus

BAB 1 : PENGKADERAN PELAJAR BARU.
Ada masa abang cerita pula mengenai

BAB 2 : NASIB CALON BERPOTENSI

DISINI ABANG LETAKKAN SEDIKIT PERBEZAAN YANG SIMPLE MENGENAI 2 PARTI POLITIK YANG BERADA DI IPTA.

TEMPAT       : BANGGUNAN KPT PUTRAJAYA
PENERIMA   : PEGAWAI KHAS KHALED NORDIN

FIRST : PRO-MAHASISWA

MEREKA MENYERAHKAN BATU NISAN?? 
APA NI?? 

INGAT MANUSIA/MAHASISWA TIADA AKAL KE?? 
NAMA PENYERAHAN MEMO TAPI KENAPA BUAT MACAM NIE?? 

TIRU POLITIK LUAR KE WAHAI MAHASISWA ROBOT???


INI PULA DARI 
ASPIRASI- PENGGERAK WADAH MAHASISWAMANA BATU NISAN???
TAK NAMPAK PUN???
DAH DISOROKKAN KE OLEH PEGAWAI KHAS??

INI BARULAH DINAMAKAN PENYERAHAN MEMO. BERSURAT. 

ADIK2 SENDIRI BOLEH NAMPAK PERBEZAAN MEREKA. WAH!!!!!! HEBAT PADA MULANYA MENGGUNAKAN NAMA ISLAM TAPI SEDARKAH MEREKA MANA2 AGAMA SEKALIPUN TIDAK MENYURUH KITA MELAKUKAN KEBIADAPAN PADA SESAMA MANUSIA. TAPI SAYANG BILA AGAMA DIPERGUNAKAN BEGINALAH TERJADI. BIADAP,MENIPU,MEMFITNAH DAN SEWAKTU DENGANNYA.

SEKALI LAGI ABG INGATKAN PADA ADIK2. GUNAKANLAH MATA HATI UNTUK MELIHAT MANA YANG BENAR MANA YANG SALAH. BUKAN MENGGUNAKAN MATA NAFSU. KALAU TIDAK ADIK AKAN TERKORBAN DAN 

MENGHANCURKAN HARAPAN KELUARGA ADIK DAN MASA HADAPAN ADIK2 SENDIRI.

No comments:

Post a Comment